Açık Hesap Takibi

Açık Hesap Nedir?

Carinizden ücretini almadan yaptığınız hizmet veya ürün satışına Açık Hesap veya veresiye denir. Yani diğer bir deyişle carimize yaptığımız ürün satışı veya hizmet sonrası carimizin bize borçlu kalması anlamına gelmektedir.


Açık Hesap Kayıtlarımı Nasıl Tutabilirim?

Carilerimiz her zaman ürün satışımız veya verdiğimiz hizmet neticesinde tutarın tamamını ödemeyebilir. Uzun yıllardır çalıştığımız ve vade gününe dikkat eden carilerimiz olduğu gibi borçlarını aksatan carilerimiz de olabilir. Peki bu kayıtları en kolay şekilde nasıl tutabiliriz? Excel tabloları bize bu konuda yardımcı olabilir ancak bunun için 3 ayrı Excel tablosu açmamız gerekir. Bu tablolardan ilkinde cariye yapılan satışlar, ikincisini carinin alacakları, üçüncü de carinin borçlarını tutabiliriz. Bu yöntem çok dikkat ister ayrıca insan hatalarını denetleyecek bir mekanizması yoktur. Daha kolay bir yöntem yok mu ? Elbette var, SA yazılımın hayatın her yönüne getirdiği kolaylıklar sayesinde carilerimiz alacak ve borçlarını tek bir ekranda kolaylıkla görebilmekteyiz.

Sizde Açık Hesabı bulunan diğer bir deyişle size borcu olan carilerinize ürün satabilir veya hizmet verebilirsiniz ancak bazı carilerinizin borcu belirli bir tutarı aştıktan sonra satış yapmak veya hizmet vermek istemeyebilirsiniz. Bu durumda carinin bu limiti aştığını nasıl kontrol edebiliriz? Excel tabloları bu noktada da işimize yaramaktadır ancak ikinci tablodaki ödediği tutarı üçüncü tablodaki borcundan çıkarıp ortaya çıkan tutarın belirlediğimiz limiti aşıp aşmadığını kontrol edebiliriz. Daha önceden de belirttiğim gibi bu noktada insan hatası ortaya çıkmaktadır ve bunu yüzlerce cari için yaptığımızı hesaba katarsak hesabı düzgün çıkarmamız olasılık dahilinde bile değil. Bu noktada da imdadımıza SA yazılım yetişmektedir. SA yazılım sayesinde carilerimize Cari Hesap Risk Limiti atayarak söz konusu cariniz belirlediğiniz limiti aştıktan sonra sistem size uyarı vermekte, ürün satışı ve hizmet vermenize mani olmaktadır. Böylelikle sistem sürekli denetleme yaparak hata yapma ihtimalinizi sıfıra indirgemektedir.

O halde siz de işletmenizin gelir/gider takibini kolayca yapmak, Cari Hesaplarınız anlık olarak takip edebilmek için bir SA muhasebe programı edinin. Göreceksiniz ki SA programı yardımıyla gelir/gider takiplerinizi yapıp kârlılığınızı ortaya koyduktan sonra geleceğe daha kararlı ve emin adımlarla ilerleyerek, işletmenizi daha hızlı büyüteceksiniz.

İster küçük ister büyük işletme olun siz de SA yazılımın yenilikçi ve her yönüyle hayatı kolaylaştıran özelliklerini keşfetmek için ücretsiz olarak 14 gün deneyin.